zondag 1 december 2013

Vloerverwarming hakken, en schoorsteen afbreken

Volgende week maandag gaan de heren weer verder met vloerverwarming inzagen in de garage en keuken. In de garage nog snel even 2 afvoer putten uitgehakt en afgesloten. Gaten vopgevuld met beton, was nog lastig genoeg om een bekisting te maken zonder de kruipruimte in te moeten.


Vrijdag heeft de installateur het grootste deel van de woonkamer in kunnen slijpen, met onderstaande zaagsnedes in de vloer tot gevolg.


Als je dan een troep van enthousiastelingen achter een breekhamer zet, is het een kwestie van een aantal uren (/dagen) afzien en bikkelen op je knieen:


Maar dan heb je ook resultaat! Het hele huis zit vol met geultjes! 
Maandag gaan we verder, en hopelijk aan het eind van de week een werkende vloerverwarming! 



 De schoorsteen: Hij zit in de weg. We hebben namelijk een mooie hoek-haard uitgekozen, welke de hoek van de woonkamer om zal gaan. Natuurlijk willen wij deze weer op de meest moeilijke wijze inbouwen, namelijk ingewerkt in de muur, in plaats van opgebouwd.
Hiervoor zit echter de oude hout-haard + schoorsteen in de weg. Stutje geplaats, en een aantal uren breek-hameren later is het grootste deel weg. Een stalen element is het laatste wat moet verdwijnen, maar deze blijkt nogal hardnekkig. Zie onderstaand vuurwerk:


Om de draagkracht van de stempel weer over te kunnen nemen moet er een nieuw dragend muurtje gemetseld worden. De volvo kon het gewicht amper aan, maar een dagje metselen later (er is een 1e keer voor alles), staat er een keurig rechte dubbelsteense kolom! Nog even een aantal weken laten uitharden, en de stempel kan weg.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten