vrijdag 20 december 2013

En weer glad.. maken. + nieuwtje keuken!!!

Tja.. en dan zit de verwarming er in. Heerlijk hoor, om na wéken koude eindelijk in een comfy huis te kunnen werken. Maar zo kunnen we het natuurlijk niet laten.

Sterker nog, de buis ligt er maar kwetsbaar bij zo! Een scherpe punt, of een heet stuk gereedschap, en we hebben een lekkende ravage. Het is duidelijk, we zullen het moeten egaliseren.
Via Werkspot.nl een oproep gedaan, en een aantal jongens zouden maandag 16 dec komen egaliseren.

Een week de tijd om e.e.a. voor te bereiden..dat moet lukken dachten we nog. Pfffff...
We hebben dus bijna 40zakken egaline met de hand aan gemengd, en met GIETERTJES in de geultjes gekiept! 1.5km geultjes zoals u zich misschien kan herinneren....


En waarom? Het moest natuurlijk weer 'perfect' ipv. goed genoeg. De egalisatie man zou de gleufjes van boven af dichtsmeren met een mortel, maar daardoor zouden de buizen aan de onderkant niet ondersteund worden. Gevaarlijk voor evt. beschadigingen, en inefficiente warmte overdracht als gevolg. 
Oplossing: de geultjes volgieten met egaline. Dit is zo vloeibaar dat het de buizen geheel omringd en goede steun en warmte overdracht geeft. 


En dan is het zomaar opeens maandag 16 dec, na avonden en dagen beulen.. :) alweer. Ook zij mengen weer vrolijk 40 zakken egaline weg (met een machine deze keer), en vlakken alle kamers keurig af.


En wat een resultaat! :) We zijn er super blij mee, het is het eerste stuk van het huis wat écht opgeknapt is!!





Nu nog even een aantal dagen laten opdrogen en uitharden, en dan kan de verwarming definitief aan. 

ADDENDUM! We hebben een heel leuk kerstkaartje binnen gekregen van onze keuken leverancier! 
(jouwkeuken.nl/Snaidero keukens nederland)

Onze keuken is ontworpen door het bekendste design huis ter wereld: Pininfarina, bekend van ferrari's en ander auto-moois, maar ontwerpt ook allerlei huishoudelijke apparaten en bijvoorbeeld keukens. 
In ons kerstkaartje kregen we van Rudy 2 prachtige wereldberoemde naamplaatjes van Pininfarina om onze keuken mee te versieren. Voor velen wellicht achterlijk en niet te begrijpen, maar voor ons een klein vreugde dansje waard! 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten