zondag 1 december 2013

Badkamer en vloerverwarming

Werk aan de winkel. Volgende week komt Van Gent om te beginnen met de vloerverwarming, maar er ligt nog helemaal geen vloer in de badkamer!

Snel een inbouw reservoir gekocht om de maatvoering vast te kunnen stellen, en riolering plan te maken. Gat in vloer gehakt om riool door naar beneden te sturen, oude WC afvoer opgevuld, en nieuwe waterleidingen doorgevoerd.

Hierna was het tijd voor een douchegoot! Toch een beetje angstig: het zit straks permanent in de vloer verwerkt, dus naderhand nog corrigeren is er niet bij. 10x meten, 1x zagen zeggen ze wel eens.. dat hebben we dan ook maar gedaan.
Hoe dan ook, hij zit er in!


Hierna was het tijd voor de zandcement vloer in de badkamer. Mn pa had al een ytong-muurtje 1steen hoog gemetselt waar de riolering achter weggewerkt zou worden, dus kon ik beginnen met het stellen van de afrei-latten. Netjes 2% afschot gemaakt richting douchegoot natuurlijk.


Inmiddels moesten ook alle radiatoren verwijderd worden uit huis. Een fluitje van een cent, 1 dag Larissa opsluiten in het huis (zonder hulp natuurlijk), en het water is uit het systeem gelopen en alle radiatoren ontkoppeld en afgevoerd!! Een dikke pluim voor mn meisje.. :)

Hierna moest er nog 1 belangrijk obstakel weggewerkt /opgevuld worden: De convectorput. Hier onder zie je dat we de bak opgevuld hebben met piepschuim, tot ongeveer 20cm onder de vloer.


Hierna een laag van 15cm beton met ankers naar oude vloer, en een zandcement toplaag van 5 cm.
Probleem opgelost!


1 opmerking:

  1. Echt knap dat jullie dit allemaal zelf doen! Vooral de riolering vind ik tricky. Zelf hebben we een tijd terug onze jaren 30 woning opgeknapt maar daar hebben we wel een rioleringsbedrijf voor laten komen. Wat je zegt als je eenmaal verder bent kan je moeilijk terug om nog iets te herstellen.

    BeantwoordenVerwijderen