zondag 1 december 2013

Spouwmuur en dak isolatie

Kogel is door de kerk, we gaan de spouwmuur na-isoleren. Er is uiteindelijk na veel wikken en wegen gekozen voor PUR-schuim injectie. Een bedrijf uit Oud Beijerland kwam maandag vroeg deze klus uitvoeren. Een grote vrachtwagen met generator en mix-gereedschap. Hierin zat ook een (verwarmde) slang met 3 componenten, welke in het spuit pistool vermengd worden. 


Elke 80cm werd er een gad in het binnen-blad van de muur geboord, het pistool naar binnen gestoken, en een lading PUR-vloeistof gespoten. Hier expandeerd het schuim dan, en vult de spouw op.


Natuurlijk probeert het schuim zich niet alleen vertikaal te verplaatsen door de spouw, maar vindt ook de kleinste gaatjes om door naar buiten te komen.  Zo bleek het hele huis zo lek als een mandje o.a. rondom de raam kozijnen.

De klus was bijna klaar, alleen het laatste muurtje nog: een slaapkamer boven. Om 13u kreeg ik echter een telefoontje van mn schoonpa (de ingeschakelde opzichter) dat er iets goed mis was gegaan: de gevel is door de kracht van het PUR schuim gaan scheuren. Zie hieronder het resultaat.

Goed kl*te, maar er is geen weg terug meer. We gaan in conclaaf met de verzekering van de aannemer om dit op een goede (structureel en visueel) manier op te lossen..
De eerste echte setback.



Ander goed nieuws! De dakdekker is na de maanden lang regen terug gekomen om de rest af te werken en te isoleren! 


In twee dagen is het hele dak voorzien van 6cm PIR isolatie boven op het dakbeschot. Ook zijn er overal nieuwe schoorsteentjes geplaatst, en nieuwe dakranden gemonteerd. Het ziet er prachtig uit, en is weer helemaal toekomst bestendig!




3 opmerkingen:

  1. Jammer van de muur zeg! Hopen dat het snel wordt opgelost!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pas wel op met PUR schuim isolatie. Hoewel het aantal ongevallen klein is, is voorzichtigheid geboden. Zie http://www.meldpuntpurslachtoffers.nl/?catnumbr=3&language=&project=3&leftmenu=projects&prjct=PUR-isolatie

    BeantwoordenVerwijderen