maandag 28 oktober 2013

Opbouwen


Op advies van de vloerverwarming adviseur gaan we kijken of het rendabel is om de spouwmuren te laten isoleren. Vrijdag kwam er een medewerker van het isolatie bedrijf langs, en heeft met een boroscoop de spouwmuren gecontroleerd op geschiktheid. 

De spouw is tussen de 5 en 7 cm breed, en grotendeels geschikt om te na-isoleren. Vreemd genoeg zijn er wel een aantal delen die met piepschuimplaten geisoleerd zijn, maar dit zijn nu nét de muren welke aangrenzend zijn aan de buren. 


Hiernaast zijn we van het weekend ook druk bezig geweest met het opmetselen van een paar muurtjes. Voornamelijk om de kamers ook acoustisch goed van elkaar te kunnen scheiden.

Ook hebben we de extra deur van gang naar garage afgemeten, en een aantal gaten door de muur geboord. Volgende week(en) zullen we deze muur doorslijpen en een nieuw kozijn met deur plaatsen. 
Omdat de huur van onze garagebox eind Oktober afloopt, moesten we een nieuw stallingsplekje zoeken voor onze circuit auto (in wording). Deze hebben we van het weekend ook nog verplaatst, en voor het eerst sinds de rivisie enkele meters mee gereden! 

Voordat het rachelwerk op de plafonds bevestigd kon worden moesten er nog wat gebieden geisoleerd worden: simpele piepschuimplaten en wat purschuim moet voldoende zijn. 

Nog even netjes PURren en bijsnijden



En dan uitrachelen met Metal-stud profielen. 


Afgezien van het werk binnen, is er ook héél veel gebeurd buiten. De grote bezem is door de tuin gehaald, en een flinke hoeveelheid struiken en boompjes zijn gesneuveld. Dit weekend stond ook in het teken van het afvoeren van al dat groen afval.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten