zondag 20 oktober 2013

Elektra, het begin..

Weer een druk weekend achter de rug. We hebben weer flink wat hulp gehad, van schoonvaders en zus, en in die tijd flink wat voor elkaar gekregen. 

De 'overbodige' elektra is uit het systeem gesloopt, en inbouwdozen verwijderd. Opgeruimd staat netjes, dus kon er een begin gemaakt worden met de nieuwe installatie. 

Allereerst beginnen met de dozen-boor, welke Jasper ook weer van zn werk heeft kunnen lenen. (bedankt Wil!) 

Dit ging eigenlijk vrij soepel, de steensoort is tamelijk zacht blijkbaar. Enkele uren later zaten alle gaten in de muren. Hierna was het de beurt aan de muurgleuven: Een oude haakse slijper van mijn opa, een stofmasker en veiligheids bil en we kunnen aan de slag! 


Goed, enkele uren later gaf het oude gereedschap de geest, en waren we genoodzaakt een nieuwe Bosch haakse slijper aan te schaffen. Toys for boys! :-)


Naast het werk binnen is er ook al een begin gemaakt aan de volgroeide jungle (achtertuin). Er is inmiddels een hele hoop begroeing gekapt/gesnoeid, maar achter het tuinhuisje lag nog een compost hoop.
Tenminste, dat dachten we...

Het bleek echter meer een soort van vuilstort: slangen, potten, kratten, plastic zakken, etc. etc.. En daar overheen een dunne laag compost/gras/bladeren. Zoals je kan begrijpen is dit ongelofelijk veel werk om uit elkaar te halen en weg te werken, maar het begin is gemaakt. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten