vrijdag 28 maart 2014

Tegels leggen


Parallel aan de parketboer stond ook de tegelzetter te trappelen om te beginnen. Dinsdag bleken de geleverde tegels de verkeerde te zijn, dus kon er pas woensdag echt begonnen worden.
 (Geluk bij ongeluk, de juiste tegels konden uit voorraad bezorgd worden)

Aller eerst begint dat natuurlijk met uitzetten/meten van de tegels. We hebben een trap in de gang welke op een geschikte plek uit de tegels gezaagd moet worden, en dan ook nog eens een gebogen scheidings lijn tussen parket en tegels.. Na 4 uur proefleggen en uitmeten uiteindelijk een mooie indeling gevonden. Het startpunt:


Na 1 dag leggen ligt 50% van de tegels vast verlijmd in de keuken, en is ook al een groot deel van het parket tegen de 'curve' aan gelegd.


Weer een dagje later, en de tegels zijn getrimd en verlijmd zodat ze zich keurig vormen naar de afgesproken lijn. Als je goed kijkt zie je ook de aluminium strip welke de tegels opsluit. Deze wordt onder dwang van wat stokjes en latjes precies in de vorm gehouden, zodat het een mooie natuurlijke curve vormt.


3 opmerkingen:

  1. Hoi Jas en Laris,
    Shame on us dat we jullie mooie stulpje nog niet hebben bezocht. Gelukkig is er weer een heel uitgebreide update van jullie kluswerk en zijn we weer helemaal bij van het gebeuren in Barendrecht. Het ziet er allemaal heel strak uit. Super! Hebben jullie toevallig nog een adresje voor de badkamer? Die van ons moet ook nodig opgeknapt worden, namelijk :-)
    groetjes, Hiske en co

    BeantwoordenVerwijderen